Gerçekleşen 5 Yapay Zeka Filmi

gerçek olan yapay zeka filmleri

Dürüst olacağım. Yapay zeka hakkında benim kadar yazan biri için bilim kurgu bilgim konusunda biraz gerideyim. Babam ne kadar yalvarsa da, Star Trek için hiçbir zaman tam anlamıyla bir coşku oluşturamadım. Ve birçok eski arkadaşın ağıtlarına göre, ben de hiçbir zaman tam olarak bir Star Wars meraklısı olmadım. Ama son zamanlarda, bu değişiyor. Robotlarla ilgili filmlere olan ilgim arttı. Tahminimce: Bu filmlerin gerçek hayatlarımıza nüfuz eden birçok unsuruyla ilgisi var.

Bir film türü olarak bilim kurgu, teknik olarak sessiz filmler çağından beri ortalıkta dolaşıyor -- 1902 tarihli kısa Voyage Dans La Lune (çeviri: Aya Yolculuk) buna en iyi örnektir. Ancak gerçek hayattaki bilim ilerledikçe yazarlar, senaristler ve film yapımcıları tarafından icat edilen bilim de ilerledi. Önceki örnekte sadece aya seyahat etmeyi hayal etmekten, 2013 yapımı Her filmindeki gibi yüzü veya bedeni olmayan yapay zekalı bir sese birinin aşık olabileceği bir dünya icat etmeye gittik.

Ancak yapay zeka söz konusu olduğunda, bilim dünyası zaman zaman bu filmlerde görülenlere oldukça benzeyen tüketilebilir teknolojiler icat etmede gittikçe daha iyi hale geldikçe, ürkütücü bir şekilde hayat bulmaya başlayan bazı filmler var. Bizim için en çok öne çıkan beş tanesini ve günümüzün AI teknolojilerinden hangisinin bunlara en uygun olduğunu seçtik.

1) Yasak Gezegen

yasak gezegen

Kurgu Robot Robby

Yalan söylemeyeceğim - hafta boyunca kendi kendime "Şu anda gerçekten çörek yiyebilirim" diye düşündüğüm birkaç an oluyor. Robby the Robot karakterinin bir grup uzay yolcusu için bir çörek yemeği hazırladığı 1956 yapımı Yasak Gezegen filminin görüntülerini çağrıştırıyor.

Gerçeklik Robochef

Filmde robot bunu, dahili bir laboratuvarda analiz edilen ve daha sonra yeniden üretebilen bir gıda örneğini "besledikten" sonra yapabiliyor. Ve günümüzün gerçek hayattaki aşçı şefi bu bilimi tam olarak taklit etmese de yaklaşıyor. Aşağıdaki videoda tasvir edilen robochef, gerçek bir şefin hareketlerini üç boyutlu kamera aracılığıyla kaydederek insan eylemlerini ezberliyor ve IFLScience'a göre bunları "son derece hassas hareketlere" çeviriyor.

2) 2001 Bir Uzay Destanı

space doyssey

Kurgu Hal 9000

HAL 9000 - ya da emsallerinin tabiriyle kısaca "Hal" - bir kabus yapay zeka senaryosunun bir tasviridir. Temel olarak, yalnızca Hal'in yardım etmesi gereken bir uzay ekibi, aşağıdaki klibe göre onun tarafından zekice alt ediliyor.

Gerçek Siri

Bir Siris ordusunun tek başına insan ırkını alt edebileceğini hayal etmek zor - hatta o, Hal'in daha ilkel bir versiyonu olarak bile kabul edilebilir. Ancak kurgusal muadili gibi, insanlarla konuşma düzeyinde etkileşim kurabilir. Ve hırlaması genellikle Hal'inkiyle eşleşir.

3) WALL-E

wall e bilim kurgu filmi

Kurgu Wall-E

Bu film, adını kahramanı ve ana karakterinden alıyor: WALL-E adlı minik bir robot. Tüm insanlar gezegeni terk ettikten sonra Dünya'da yapayalnız kalan bu yapay zekalı varlık, günlerini esasen gezegende geride bırakılanları temizleyerek geçiriyor, bu da adının neden "Dünya sınıfı Atık Tahsis Yükü Kaldırıcı" anlamına geldiğini açıklıyor. Görebiliyor, iç geçirebiliyor ve hatta - oldukça yerinde bir şekilde - Hal adını verdiği bir hamam böceğiyle arkadaş olabiliyor.

Gerçeklik Cozmo

2016 yazında, Anki şirketinin Cozmo'yu piyasaya süreceği duyurulmuştu: "Sadece filmlerde gördüğünüz gibi gerçek hayattaki bir robot," diyor ürün açıklamasında, "türünün tek örneği bir kişiliğe sahip. takıldıkça gelişir.” WALL-E gibi, Cozmo da uyanma ve güne başlama sürecinden geçiyor ve hatta duygu belirtileri gösteriyor - örneğin, yana devrildiğinde ve hüsrana uğramış davranışları taklit etmeye başlıyor. Oyun oynarken de mutluluk belirtileri gösteriyor.

4) Geleceğe Dönüş Bölüm II

geleceğe dönüş 2

Kurgu Görüntülü Sohbet Haberleri Dronlar Ve Daha Fazlası

Görünüşe göre Geleceğe Dönüş Bölüm II'de o kadar çok (en azından bir şekilde) doğru tahmin yapılmış , hepsini kısa bir açıklamaya sığdırmak zor. Ancak daha dikkate değer olanlardan bazıları, ana karakter Marty'nin bir ileri sarma sırasında patronundan aldığı bir görüntülü aramayı içerir - bu, filmin vizyona girdiği tarihte, bugün platformlarda olduğu gibi bir meta değildi. Skype ve FaceTime gibi.

Ancak en sevdiğimiz sahne , insan müdahalesi olmadan haberler için görüntüler ve çekimler yapan fütüristik, havada asılı duran USA Today kamerasının olduğu sahne olabilir .

Reality Usa Today Drone

USA Today, bunun gibi bir mirasın bundan yararlanamayacak kadar iyi olduğuna karar verdi ve bu nedenle haber kaynağı, FliteTest'teki mühendisleri gerçek hayattan, markalı bir haber uçağı yaratmaları için görevlendirdi. Sonuç, hala biraz ilkel bir formda olmasına rağmen, uçuş ve 360° video kayıt yetenekleriyle eksiksiz bir haber uçağıydı.

5) Ex Machina

ex machina bilim kurgu

Kurgu Ava

İnsanlarla duygusal düzeyde etkileşime girebilecek yapay zekaya sahip cihazlar veya yaratıklar yaratma çabalarının oldukça kapsamlı bir tarihi var. İnsan sorgulamalarına eşit derecede insan diliyle yanıt vermek üzere tasarlanmış bilgisayarlı bir sohbet robotu -- 1951 Turing Testi, diğer adıyla Taklit Oyunu -- ile başladı. Ve o zamandan beri, insan benzerlerinde derin bağlılıklar uyandıran, ürkütücü bir şekilde gerçeğe benzeyen (ve zeki) robotların birçok kurgusal temsili oldu. Bu, yukarıda bahsedilen Her ve aşağıda görüldüğü gibi Ex Machina gibi filmlerin olay örgüsünün merkezinde yer aldı .

Gerçek Pepper

World, Pepper ile tanışın: SoftBank Robotics'in en yeni yapay zeka ürünlerinden biri. Pepper'dan bir ürün olarak bahsetmek neredeyse yanlış geliyor çünkü insanlarla, yani başka bir insan gibi etkileşime girmeye programlandı -- o kadar ki Japonya'daki birkaç aile tarafından “benimsendi”.

Pepper'ı gerçekten ayıran şey, insan duygularını yorumlama ve aynı şekilde konuşarak karşılık verme yeteneğidir. Yine de bazıları, bu robotun tam olarak bir insan gibi etkileşime girmediğini iddia edebilir, çünkü insanın sorusu ile Pepper'ın yanıtı arasında girdinin analiz edilmesi gereken bir gecikme vardır. Yine de, günümüzün benzer cihazlarının çoğundan farklı olarak, Pepper tanıştığı yeni insanların elini sıkabilir, soruları yanıtlayabilir ve kucaklaşabilir. Söyledikçe - oraya gidiyoruz.

Sonuç

Bu filmlerden bazılarının 2015 gibi kısa bir süre önce vizyona girdiğini ve o zamandan bu yana geçen kısa süre içinde öne çıkan teknolojilerini taklit etmeye daha da yaklaştığımızı düşündüğünüzde, yapay zekanın en muhteşem filmlerinin bile çok az şüphemiz var. Buluşlar hayata geçecek. Ve gerçeklik daha dikkat çekici hale geldikçe, SciFi dünyasının bundan sonra ne icat edeceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Hangi yapay zeka filmlerinin gerçekleşmesini isterdiniz? BulutPress® web tasarım platformu yorumlar sayfasında bize bildirin.

Facebook Twitter E-Mail Whatsapp