Neden Kimse Web Siteme Gelmiyor?

web sitenize trafik çekmek için yapmanız gerekenl

İnsanlar bu soruyu her gün kendilerine soruyorlar. İnsanlara ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için bir sürü para ve enerji harcadınız, her şey hazır ama hiçbir şey olmuyor. Web sitenize yeterince trafik gelmiyorsa sebepleri neler olabilir?

Bugün biliyoruz ki internet, işletmelere doymuş durumda. Ne iş yapıyor olursanız olun, çoğu sizinle rekabet içinde olacaktır.

Web sitenizi sıradan bir mağaza olarak düşünün. Mağazanızın önüne isminizi bile yazdırmadan, yalnızca içeride oturarak, müşterilerin öylece içeri girmelerini bekleyemezsiniz. Aynı şekilde, çevrimiçi bir işletmeniz varsa; iş için açık olduğunuzu belirtmeniz, herkese yerinizi bildirmeniz ve yeni müşteriler kazanmak için pazarlamaya enerji harcamanız gerekir. İnsanların sizi bulmaları ve sizinle çalışmaları için ürünlerinizin veya sunduğunuz hizmetlerin, ne kadar iyi veya ne kadar ucuz olduğunun bir önemi yok. Kimse var olduğunuzu bile bilmeyecek.

Öncelikle, mükemmel görünen, iyi çalışan tabii aynı zamanda Google'ın ve diğer arama motorlarının isteklerini karşılayan bir web siteniz olmalı. Bunun yanında, çok daha iyi sıralamalar elde etmek için, başta arama motorları olmak üzere, bütün platformların web sitenizden bilgi toplamaları için takip etmeniz gereken belirli kurallar ve standartlar bulunuyor.

Yapılandırılmış Veriler ve Şemalar

Yapılandırılmış verileri -başka bir deyişle şemaları-, arama motorlarının ve diğer hizmet botlarının, web sitenizin her bölümünün nasıl bilgiler içerdiğini bilmesi için web sitenize uygulamanız gerekiyor. Ürünleriniz, hizmetleriniz, değerlendirmeleriniz, blog makaleleriniz. Bunlar gibi sayfalarınızın tamamının açıklayıcı yapılandırılmış verileri/şemaları olmalı. Kodlarda, web sitenizin bütün bölgeleri ve ne için oluşturuldukları ile ilgili bilgi bulunmalı.

Kodlar

Kodlarınız iyi bir yolla yazılmalı, böylece arama motorları bütün bilgiyi hızlı ve kolay bir şekilde toplayabilir. Web sitenizin; yöneltilecek herhangi bir soru için, arama motorlarına iyi ve tam cevap verebilmesi adına, hızlı bir hosting üzerinden yayımlanması gerekiyor.

Resimler ve Görseller

Sosyal medya motorları, web tasarım verilerine ulaşmaya çalıştıkları zaman, bunu onlara mümkün olan en iyi yolla vermek çok önemli. Bu yüzden web site görselleri optimize edilmiş olmalı, doğru bilgiyle ve doğru formatta görüntülenmeli ve ana resimler/görseller her sayfanın başlık (header) kısmında bulunmalı.

Esnek (Responsive) Tasarım

mobil dostu web siteleri

Bütün potansiyel müşterileriniz, kullanmakta oldukları akıllı telefonlardan sizi bulmak isterler. Web sitenizin, esnek ve optimize edilmiş bir yolla, mümkün olan her cihazda rahatlıkla çalışabiliyor olması gerekiyor. Eğer ziyaretçileriniz ürünlerinizi veya hizmetlerinizi okuyamıyor ve göremiyorlarsa, sizinle iş yapmayacaklardır. Bu yüzden web sitenizin mobil dostu ve her cihazla uyumlu olması çok önemli.

Web altyapınızın mümkün olduğunca optimize edilmiş ve fonksiyonel olması için uygulayabileceğiniz çok daha fazla kural mevcut. Ancak web sitenizi oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bunun için çalıştığınız ekibin işinde uzman olup olmadığı.

Peki Bunlardan Sonra?

Web sitenizi başarılı bir şekilde hallettiniz, artık test edebileceğiniz güzel ve fonksiyonel bir web siteniz var. Şimdi ihtiyacınız olan, müşterilerinizi size getirmesi için içerikleri hazırlamak.

Anahtar Kelimeler - Anahtar Kelimeleri Nasıl Kullanmalısınız?

arama motoru optimizasyonu

Arama motorlarına girildiğinde, sizi işaret edebilecek anahtar kelimelerin bir listesini yapın. Rahatlıkla takip edebilmeniz için çok fazla olmamasına dikkat edin (15 20 anahtar kelime yeterli olacaktır). Her hafta ekleme yapmalısınız. Her ay, hangi anahtar kelimelerin daha çok trafik getirdiğini belirleyin.

Çoğu insanın bu süreçte dikkatleri dağılıyor ve çoğu zaman sonuç almak için geçen süreyi suçluyorlar. Fakat emin olun, eğer günde 2 saat web siteniz üzerinde çalışırsanız ve işinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenirseniz, hızlı bir şekilde sonuç alırsınız.

Doğru Arama Motoru Optimizasyonu Neye Odaklanır?

SEO İçin İnsanlara Odaklanın Arama Motoru Algoritmalarına Değil

Arama motoru optimizasyonunun gerçek amacı kullanıcıları kendine bağlamak ve dönüşüm sağlamaktır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) macerası için belirlenmiş hedefler genellikle sayı odaklı stratejilerdir ve inanılmaz büyük bir hızla değişen Google algoritmalarına bağlıdır. Bu hedefler esasen hatalıdır.

Çoğu arama motoru optimizasyonu uygulayıcısının temel hedefi arama motoru sonuç sayfalarında yükselmek ve web sitesine gelen trafiği arttırmaktır ama bunlar fazla ileri giden hedefler değiller. Çünkü çoğu uygulayıcı bu hedeflere ulaşabilmek için gerçek bağlılığı ve dönüşümleri değil, belirli ölçeklere dayalı sonuçlar gibi yapay tanımları kullanıyorlar.

Arama motoru optimizasyonunun gerçek amacı kullanıcıları kendine bağlamak ve dönüşüm sağlamaktır ve buna geleneksel arama motoru optimizasyonu çalışmalarında kullanılan yapay taktiklerle ulaşılamaz. Arama motoru optimizasyonu uygulayıcılarının kaçırdığı nokta, bağlılık sunmayan yüksek sıralamalı arama sonuçlarının bir değerinin olmadığı gerçeğidir.

Arama Motoru Optimizasyonunun Bağlılık Getirmediği Zamanlar

yanlış arama motoru optimizasyonu markanıza zarar verir

Odak noktaları sayılar olduğu için arama motoru optimizasyonu uygulayıcıları aldıkları herhangi bir taktiği uygulamadan önce "Bu benim arama motoru sonuç sıralamalarında yükselmemi sağlayacak mı? sorusunu soracak ve eğer cevap evet olursa bu taktiği uygulayacaktır. Bu metodolojideki kusur ise Google sıralamalarının değişken olmasıdır. Algoritma sürekli olarak değişiyor. Ayrıca bu durumun doğruluğunu gözden kaçırmak yalnızca sizin arama motoru optimizasyonu çalışmanıza değil, kontrol edemediğiniz rakiplerinizin çalışmalarına da bağlı.

Bu taktikler genel olarak gerçek bağlılıkla ilgili beklentileri karşılamıyor ve bunun sonucunda da arama motoru sonuç sıralamaları bile yükselirken satışlarda hiçbir değişiklik olmuyor.

Gelin oldukça yaygın olan bir taktiğe bakalım: İçerik pazarlama. Arama motoru optimizasyonu uzmanları inanılmaz bir şekilde link yönlendirmelerinin (backlink) değerine inanıyorlar. Şüphesiz Google da web sitelerinin konumlarını hesaplarken geçerli link yönlendirmelerine değer veriyor. Arama motoru optimizasyonu uygulayıcıları bu link yönlendirmelerini çeşitli şekillerde uyguluyorlar. En yaygın taktiklerden biri arama motoru optimizasyonu amacına hizmet eden bloglardan ve web sitelerinden gelen onlarca kısa link yönlendirmesi sağlamaktır. Bu düşüncedeki açık da bu makalelerin ve web sitelerinin gerçek insanlar için değil arama motoru algoritmaları için tasarlanmış ve yazılmış olmasıdır. Bu içerikler genellikle bilgi arayan insanların ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar temel bilgiler içeren, zayıf ve kötü yazılmış metinler oluyorlar.

web tasarımınız için kalitesiz içerikler yazmak işletmenize zara

Bu tip makaleler dönüşüm getirmezler. Hatta bu tip zayıf makaleler markanıza yardım etmekten çok zarar getirir. Bu stratejinin sonucu da arama motoru sonuç sayfalarında yükselmek olur ama satışlarınızda bir gelişme olmaz.

Fred Ne Söylemeye Çalışıyor?

Mart 2017'de gelen Google güncellemesi "Fred", zayıf ve düşük kaliteli içerikler barındıran siteleri cezalandırmak için tasarlandı. Zayıf içerikler bulunan arama motoru optimizasyonu pazarlamacıları reklam amaçlı oluşturulmuş içerikler olarak görüntüleniyor ve link yönlendirmeleri üretmek için tasarlanmış "gizli blog ağları" sıralamalarda düşüş yaşıyor.

Google kullanıcılar için yapılan kaliteli tasarımlara önem verir

Peki bu arama motoru optimizasyonu uygulayıcılarının ve pazarlamacıların arama motoru optimizasyonu kullanmayı bırakmaları gerektiği anlamına mı geliyor? Pek değil ama tabii ki bu; arama motoru optimizasyonu hedeflerinin herhangi bir değer kazandırılmadan önce yeniden tanımlanması gerektiği anlamına geliyor. İşe yarayan bir arama motoru optimizasyonunun kaliteyi yok sayan mekanik taktiklerden ve sayı temelli stratejilerden ve daha çok anahtar kelimeye odaklanan amatörlerin yarattığı içeriklerden uzak olması gerekiyor. Gizli blog ağlarının devri bitti. Artık önemli olan marka basını. Güçlü arama motoru optimizasyonu stratejilerine sahip olan markalar şimdiden arama motoru optimizasyonu ölçeklerini ve taktiklerini anlamış olan yöneticilerle çalışmaya başladılar. Büyük markalar web sitelerini kaliteli içeriklerle dolduruyorlar.

Arama motoru optimizasyonundaki değişiklikleri ve onun gerçek hedeflerini yeniden tanımlamak kesinlikle arama algoritmalarındaki değişmelere ayak uydurabilen bir şirkete sahip olmanızla sonuçlanacak. Belki Google spesifik taktikleri cezalandırabilir ama asla kaliteyi cezalandırmaz. Neden kimse web siteme gelmiyor? diye düşünüyorsunuz değil mi?

“Web Sitem” Dediğiniz O Terk Edilmiş Hurdalık

Web Sitem” Dediğiniz O Terk Edilmiş Hurdalık

İnsanların web sitenizi ziyaret etmediği gerçeğinin, cesaretinizi kırmasına izin vermeyin.

Cır cır böcekleri.

Web sitenize yeni bir içerik yüklediğinizde duyduğunuz o ses. Bunu ben de tecrübe ettim, hatta başka bir çok girişimci de. Muhtemelen siz de, işini tamamen blog yazmaya çeviren insanların hikayelerini duymaktan çok sıkıldınız. Bu onlar için mükemel ama kimsenin okumadığı içerikleri sürekli güncellemenin de size bir yararı olmaz.

Eğer siz de web sayfanıza “cansız” teşhisi koyduysanız, havlu atıp sarı sayfada reklam vermeden önce bu durumu düzeltmeye çalışabiliriz.

Web Siteniz İnsanları Ürkütüyor

web sayfası

Web siteniz sizin ilk izleniminiz. Tuhaf olmayın. İnsanlar ürküp web sitenizi terk ediyorlar ve siz öylece tuhaf sayfanızın başında tek başınıza kalıyorsunuz. Evet. Ekrana doğu yaklaşıp konuşmaya başlayan o antik Flash videosundan, kullandığınız o sevimsiz yapmacık insanların fotoğraflarından veya Windows 98'den çıkmış gibi görünen simgelerinizden bahsediyorum.

O web sitesi sizin çevrimiçi pazarlama için kullandığınız merkezi platform. Orayı dijital formdaki işinizmiş gibi düşünün. Gerçek işinizin bu kadar kötü bir hale gelmesine seyirci kalır mıydınız? Hayır, çünkü müşterileriniz konuşmaya başlardı ve işleriniz düşerdi. Web sitenizin ziyaretçilerine de bunu yapmayın.

Örneğin BulutPress'de web sitesi hazırlamak çok kolay ve zahmetsiz. Harika görünen web siteleri tasarlayabilirsiniz. Kendinize bir iyilik yapın ve BulutPress öğrenin veya BulutPress'e başlamak için bizden yardım alın.

Muhtemelen Yeterince Blog Yazmıyorsunuz

Diyelim ki, hoş bir web siteniz var. Mutlusunuz çünkü sayfanıza bir blog eklemişsiniz. Bir aya kadar da yenisini ekleyeceksiniz. Güzel, hatta harika ama işe yaramayacak.

Ayda 16'dan fazla blog yayımlayan şirketlerin 0 – 4 arası blog yayımlayan şirketlere göre neredeyse 4.5 kat daha başarılı olduğuyla ilgili araştırmalar mevcut.

Acı ama gerçek.

Eğer blog yazacaksanız, sürekli yazmanız ve tutarlı olmanız gerekiyor. Bu kadar fazla yazamam diye mi düşünüyorsunuz? Öyleyse bu iş için birini tutun. Blog yazmak dijital pazarlamanın çok büyük bir parçası. Yani uğruna para harcamaya değer.

İçeriğinizi Tanıtmak İçin Yeterince Zaman Harcamıyorsunuz

İşte, kimsenin web sitenizi ziyaret etmediğinden yakınmadan önce düşünmeniz gereken başka bir konu. İçeriğinizi yazarken harcadığınız zamanın en az 2 katını onu tanıtmak için harcamanız lazım. Örneğin, resim ve grafiklerle dolu, kapsamlı ve güzel bir içerik hazırlamak için 8 saat harcadıysanız, bu parçayı tanıtmak için en az 16 saat harcamanız gerekir.

Sektörünüzle ilgili 100 – 200 bağlantıyı listelemekle başlayın. Mutlaka kendi kitlesiyle, sizinki gibi makaleler payalaşan insanlar veya şirketler vardır. Unutmayın, Makalelerinizi okuyacak kitleyi değil, onu paylaşacak kitleyi arıyorsunuz.

Yeni bir post oluşturduğunuzda listedekilere mail atın. Yazının içeriğini ve hoşlarına gidebileceğini düşündüğünüzü söyleyin. İlgilerini çekerse zaten paylaşacaklardır.

blog yazma

Kimse Şirketinizin Ne Kadar Harika Olduğunu Merak Etmiyor

Ne kadar mükemmel yenilikler yaptığınızla veya ürünlerinizin / hizmetlerinizin ne kadar işe yarar olduğuyla kimse ilgilenmiyor. Tabii ki bunları da yeri geldiğinde öğrenmek isteyecekler ama bunun yeri blog değil.

Blogunuzun soruları cevaplamak gibi çok daha genel bir amacı olmalı. Müşterilerinizin daha önce sorduğu veya sorabileceği soruların cevapları. Emin olun bunu yaparsanız gereğinden fazla yazacak şey bulursunuz.

Sosyal Medya da Olması Gerektiği Kadar Aktif Değilsiniz

Sosyal medya da insanları rahatsız edeceğiniz düşüncesinden kurtulmalısınız. Günde birkaç defa paylaşım yapabiliyor ve yapıyor olmanız gerekiyor. Aynı paylaşımı defalarca insanlara sunmadığınız sürece problem olmayacaktır.

Vazgeçmeyin

İnsanların web sitenizi ziyaret etmediği gerçeğinin, cesaretinizi kırmasına izin vermeyin. Çevrenize bir bakarsanız, en iyi içerik pazarlama sayfalarının zamanında size benzer durumlar yaşadığını da göreceksiniz.

Eğer web sitenizin trafiğini kontrol etmek istiyorsanız, daha çok vakit ayırmaya başlamalısınız. Yazın, yayımlayın, deli gibi tanıtım yapın, tekrarlayın. İçerik stratejinizi güzel belirler ve bunu uygularsınız; 3 ay içinde değişikliği fark etmeye başlarsınız.

Facebook Twitter E-Mail Whatsapp