Adobe Creative Cloud Hakkında Temel Bilgiler
Üniversitede, Adobe Premiere Pro'da çalışmamı gerektiren bir dönemlik bir video düzenleme kursu aldım. Bilmiyorsanız, TV, film ve web için bir video düzenleme yazılımıdır. Dönem sonunda sınıf arkadaşlarımın farkına vardım ve yazılımın sadece çok küçük bir kısmına hakim olduğumu fark ettim. Bunun nedeni, Adobe Premiere Pro'nun hayal edebileceğiniz hemen hemen her türden videoyu oluşturmak için yüzlerce özellik ve yeteneğe sahip olmasıdır.
Premiere Pro buna benzer tek yazılım değil. Aslında Adobe, fotoğrafçılık, web tasarım ve web sitesi geliştirme gibi çeşitli becerileri kapsayan ve her biri yüzlerce özellik ve yeteneğe sahip 20'den fazla uygulama daha satmaktadır. Bir Adobe Creative Cloud kullanıcısı olarak, diğer yaratıcı araçlarla birlikte bu uygulamaların tümüne erişim sağlayabilirsiniz.
Peki, Adobe Creative Cloud hakkında temel bilgiler nelerdir? Hangi uygulamalar ve hizmetler buna dahildir? Ve her biri ne işe yarıyor?
Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bir bakışta ele alacağız. Ancak öncelikle, Adobe Creative Cloud'un yeni özelliklerle sık sık güncellenen ayrıntılı ve karmaşık bir yazılım olduğunu belirtmek önemlidir. Bu kılavuz, Adobe Creative Cloud'u kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak ve size bazı özellikleri hakkında geniş bir genel bakış sağlayacaktır ve yazılımın kapsamlı bir açıklaması değildir.
Şimdi - en önemli soruyu cevaplama zamanı.
- Adobe Creative Cloud Nedir?
- Adobe Creative Cloud'a Dahil Olan Uygulamalar
- Creative Cloud ile Yapabilecekleriniz
- Adobe Creative Cloud Planları ve Fiyatlandırması
- Adobe Creative Cloud Kaynakları
Adobe Creative Cloud Nedir?
Adobe Creative Cloud, Adobe tarafından oluşturulan ve fotoğrafçılık, videografi, tasarım ve web geliştirme için ideal olan bir dizi uygulama ve hizmettir. Çeşitli mobil uygulamalara, şablonlara, bulut hizmetlerine, varlıklara ve öğreticilere ek olarak Creative Cloud'da 20'den fazla uygulama bulunur.
Adobe Creative Cloud karmaşık olmasına ve pek çok özelliğe sahip olmasına rağmen, yazılımın başlangıçtan profesyonele kadar her düzeydeki kullanıcı için yetenekleri vardır. Yani, Creative Cloud'u kullanmak için fotoğrafçılık, videografi, tasarım veya web geliştirme konularında uzman olmanıza gerek yok.
Şimdi, yazılımın işlevselliği hakkında daha fazla bilgi edinebilmeniz için Adobe Creative Cloud uygulamalarının bir listesini inceleyelim.
Adobe Cc Masaüstü Uygulamaları
Onları neyin benzersiz kıldığını daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için bu uygulamaların her birinin temel özelliklerinden bazıları aşağıda verilmiştir.
Photoshop; fotoğraflar, eskizler ve illüstrasyonlar üzerinde çalışmak, bunları oluşturmak ve değiştirmek için ideal bir görüntüleme ve grafik tasarım yazılımıdır. Görüntüleri simüle etmenize, 3B resimleri değiştirmenize ve videoları düzenlemenize olanak tanır.
InDesign, posterler, kitaplar, dergiler ve PDF'ler oluşturmaya ve yayınlamaya yönelik bir düzen tasarım yazılımıdır. Uygulama, basit animasyonlar yapmanıza yardımcı olabilir.
Illustrator; web, video, mobil ve baskı için çizimler oluşturmak için ideal kılan bir vektör grafik yazılımıdır. Uygulama ile benzersiz çizimler, logolar, renk örnekleri ve tipografi yapabilirsiniz.
Lightroom, bulut tabanlı bir fotoğrafçılık yazılımıdır; yani fotoğraf içeriğinize herhangi bir cihaz aracılığıyla her yerden erişebilirsiniz. Uygulama, fotoğraflarınızı düzenlemenize, paylaşmanıza, düzenlemenize ve saklamanıza olanak tanır.
Adobe XD, kullanıcı deneyimi (UX) tasarımcıları için ideal, kapsamlı bir web sitesi geliştirme yazılımıdır. Siteniz için hayal ettiğiniz kullanıcı deneyimini elde ettiğinizden emin olmak için tasarım süreci boyunca web sayfası prototipleri oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz.
Adobe Premiere Rush, hareket halindeyken yüksek kaliteli video içeriği oluşturmak ve yayınlamak için mobil uyumlu bir yazılımdır. Uygulamanın yerleşik bir kamerası vardır, böylece videoları çekebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilir ve ardından bunları mobil cihazınızdan sosyal medya kanallarınıza yükleyebilirsiniz.
Adobe Premiere Pro, film, web ve TV içeriği üzerinde çalışmak için yapılmış bir video düzenleme yazılımıdır. Uygulama, videonuzun ses kalitesini iyileştirmenize, renk derecelendirmesini değiştirmenize ve hareketli grafikler uygulamanıza olanak tanıyan özellikler içerir.
After Effects, benzersiz geçişler, film başlıkları ve tanıtımlar oluşturmaya yönelik bir hareketli grafik ve görsel efekt yazılımıdır. Uygulama ile metinlerin, logoların ve karakterlerin neredeyse her şekilde hareket etmesini sağlayabilirsiniz.
Adobe Audition, ses oluşturmak, karıştırmak ve geri yüklemek için kullanılan bir düzenleme yazılımıdır. Uygulama, sesinizle uyumlu seçeneği seçebilmeniz için dalga formu, çok izli ve spektral görüntüler içerir.
Adobe Spark, sosyal grafikler, video öyküleri ve web sayfaları oluşturmaya yönelik bir öykü anlatma yazılımıdır. Uygulama, oluşturduğunuz herhangi bir içeriği markalamanıza ve web ve mobil cihazlar için resimler veya videolar tasarlamanıza olanak tanır.
Karakter Animatörü, herhangi bir sanat eserini veya yazılımın yerleşik karakter şablonlarından birini bir animasyona dönüştürmenize olanak tanır. Hareketlerinizi ve ifadelerinizi animasyona gerçek zamanlı olarak eklemek için web kameranızı da kullanabilirsiniz.
Dimension, fotogerçekçi görüntüler oluşturmak isteyen grafik tasarımcılar için tasarlanmıştır. Yazılım, ürün maketleri, paket tasarımları ve özel logolar yapmanızı sağlar. Gerçekçi 3D görüntüler, herhangi bir işe doğru malzemeler, arka planlar, ışıklandırma ve perspektif dahil edilerek de oluşturulabilir.
Acrobat Pro, bulut tabanlı bir belge okuma ve PDF aracıdır; yani siz ve ekip üyeleriniz önemli PDF dosyalarını her yerden ve her cihazdan inceleyebilir, paylaşabilir ve düzenleyebilirsiniz. Tek bir belgede birden çok gözden geçiren olabilir ve paylaşılan PDF'de herkesin yorumlarını kolayca toplayabilirsiniz.
Dreamweaver bir web sitesi oluşturma uygulamasıdır. Duyarlı web siteleri oluşturmak için idealdir; bu, görüntülendiği cihaz veya ekran boyutu ne olursa olsun sitenizin harika görüneceği anlamına gelir. Yazılım HTML, Javascript, CSS ve diğer programlama dillerini destekler, böylece sitenizi istediğiniz gibi kodlayabilir ve tasarlayabilirsiniz.
Animate, web, video oyunları ve uygulamalar için benzersiz, etkileşimli vektör ve bitmap animasyonları oluşturmanıza olanak tanır. Uygulamanın sunduğu çeşitli araçlarla karakterler çizebilir veya animasyonlar çizebilir ve onlara hayat verebilirsiniz.
Lightroom Classic, mobil ve masaüstü için bulut tabanlı bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Renkleri iyileştirebilir, görüntünün bazı kısımlarını tamamen kaldırabilir, bir panorama oluşturmak için fotoğrafları birleştirebilir ve bozuk görüntüleri değiştirebilirsiniz.
Bridge, tüm Creative Cloud uygulamalarınız ve çalışmalarınız için bir organizasyon programıdır. Kişisel varlıkları ve ekip varlıklarını belirlemenize, Creative Cloud uygulamalarınızdan herhangi birinde oluşturulan dosyalara göz atmanıza, düzenlemenize, ön izleme yapmanıza ve dosyalarda toplu düzenlemeler yapmanıza olanak tanır.
Media Encoder, içeriğinizi tüm Adobe uygulamalarınızda yönetmek için kullanılan bir medya işleme uygulamasıdır. Projeleriniz ve tasarımlarınız için ihtiyacınız olan herhangi bir formatta medyayı alabilir, kod dönüştürebilir ve çıktısını alabilirsiniz.
InCop, metin yazarları ve editörlerle çalışmak için yapılmış bir yazılımdır. Değişiklikleri izleyebilir, düzen önerileri yapabilir, metin stilini belirleyebilir ve belgeleri paylaşabilirsiniz. Bir belgeyi diğer editörlerle aynı anda, birbirinizin yorum ve önerilerini yazmadan da inceleyebilirsiniz.
Prelude, içeriğinizin kaba bir kopyasını oluşturmak için kullanılan bir video kaydı, meta veri girişi ve alma aracıdır. Adobe Premiere Pro ile entegrasyonu, hazır olduğunuzda daha kapsamlı video düzenlemelerine geçmeyi kolaylaştırır.
Fuse, Photoshop için 3B karakterler oluşturmanıza olanak tanır. Modelleme uygulaması, projeleriniz için insan benzeri karakterler ve modeller oluşturmayı kolaylaştırır. Daha sonra bunları Photoshop projenizde bir kez pozlayabilir, canlandırabilir ve değiştirmeye devam edebilirsiniz.
Adobe Creative Cloud ile Yapabileceğiniz 15 Şey
Sağladığı geniş işlevsellik yelpazesi hakkında size bir fikir vermek için Adobe Creative Cloud ile yapabileceğiniz 15 şeyden oluşan bu listeyi derledik. Bu listeyi okurken, Creative Cloud'un sunduğu binlerce özellik daha olduğunu unutmayın.
1. Adobe Creative Cloud Mobil Uygulamasına Erişin.
Bir Adobe Creative Cloud kullanıcısı olarak, hareket halindeyken kendinizi yeni web sitesi şablonları, mevcut bir kreasyonda değişiklikler veya projenize eklemek istediğiniz fikirler üzerinde düşünürken bulabilirsiniz. Böyle bir durumda, çalışmanızı bir mobil cihaz aracılığıyla görüntülemenize, senkronize etmenize ve değiştirmenize olanak tanıyan Adobe Creative Cloud mobil uygulaması aracılığıyla her zaman çalışmanıza erişebilirsiniz.
Creative Cloud uygulaması, iTunes ve Google Play aracılığıyla indirilebilir. Ancak bir püf noktası var — Creative Cloud planınıza bağlı olarak uygulamaya ücretsiz olarak erişiminiz olabilir veya olmayabilir. Daha ucuz aboneliklerden birine sahipseniz, Creative Cloud mobil uygulamasını bağımsız olarak edinmeniz gerekebilir. Başka bir seçenek de ihtiyacınız olan belirli Adobe Creative Cloud uygulaması için Photoshop veya Lightroom gibi bir mobil uygulama satın almak olabilir.
2. Gerçek Zamanlı İçerik İncelemeleri Yapın.
İster yazılı içeriği, fotoğrafları, videoları veya web sitesi tasarımını gözden geçirin, Creative Cloud ile ekip üyelerinizden saniyeler içinde gerçek zamanlı incelemeler ve geri bildirimler alabilirsiniz.
Ne oluşturuyor olursanız olun veya sürecin neresinde olursanız olun, yazılım işbirliği yapmayı ve içerik incelemelerini gerçek zamanlı olarak gerçekleştirmeyi kolaylaştırır. Bunun nedeni, Creative Cloud'un değişiklikleri, düzenlemeleri ve açıklamaları eklendikten hemen sonra görüntülemenizi sağlayan senkronize, canlı düzenleme özelliğidir. Daha önce bahsedildiği gibi, içerik incelemelerini PDF'lerde kolayca bırakmanın yolları bile vardır ki bu genellikle zaman alan ve bazen imkânsız bir iştir.
3. Adobe Fonts'u kullanın.
Bir Creative Cloud kullanıcısı olarak, Adobe Fonts ile indirebileceğiniz ve herhangi bir projenizde, herhangi bir uygulamada kullanabileceğiniz binlerce yazı tipine erişebileceksiniz. Çeşitli uygulamalarınızdaki yazı tiplerinizi istediğiniz zaman tarayabilir, etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bir yazı tipi etkinleştirildiğinde, gerekirse onu çevrimdışı kullanabilirsiniz; WiFi'ye yeniden bağlandığınızda düzenlemeleriniz yansıtılacaktır.
4. Tasarımlarınız ve Web Siteniz İçin Animasyonlar Oluşturun.
İhtiyaçlarınıza bağlı olarak Adobe Creative Cloud ile animasyon oluşturmanın çeşitli yolları vardır. Photoshop veya Illustrator gibi bir uygulamada bir şekil veya arka plan çizerek başlayın veya verilen bir şablonu kullanın. Ardından, After Effects veya Animate'te gerçeğe yakın bir karaktere veya 3 boyutlu bir nesneye dönüştürebilirsiniz. Bu uygulamalarda web, çizgi film, TV, film ve mobil cihazlara uygun animasyon seçenekleri bulunmaktadır.
5. Adobe Portföyüyle Bir Web Sitesi Oluşturun.
Adobe Creative Cloud'u edindikten sonra çeşitli tasarımlar ve projeler üzerinde çalışacağınızı varsaymak güvenlidir. Peki tüm emeklerinizi sergileyebileceğiniz bir yeriniz olsa güzel olmaz mıydı? Evet, var — adı Adobe Portföyü ve Creative Cloud'u indirdikten sonra ona erişebileceksiniz.
Adobe Portfolio, dijital bir portföy oluşturma web sitesidir. Adobe çalışmanızı doğrudan Portfolio'ya yükler ve istediğiniz şekilde sergilersiniz. Düzinelerce özelleştirme seçeneği, duyarlı tasarım, canlı düzenleme ve özel alan seçenekleriyle içeriğinizi potansiyel işverenleriniz, iş arkadaşlarınız, öğretmenleriniz, arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmaktan gurur duyacağınız bir şekilde görüntüleyebileceksiniz.
6. Creative Cloud Varlıklarınıza Erişin.
Bir Creative Cloud kullanıcısı olarak, Adobe Assets'e erişiminiz olacaktır (bunu yalnızca asset.adobe.com adresinden hesabınızda oturum açarak görüntüleyebilir ve kullanabilirsiniz). Adobe Assets, vektör grafikleri, desenler ve simgeler gibi binlerce benzersiz, telifsiz yaratıcı yardımcı içerir. Çalışmanızı geliştirmek, yaratıcılığınızı artırmak ve istediğiniz her şeyi inşa etmenize veya tasarlamanıza yardımcı olmak için kullanılırlar.
7. Web Sayfalarınıza Stil Vermek İçin Sitenize Css Uygulayın.
Web sitenizi oluşturmak için Dreamweaver kullanırken, web sayfalarınızın stilini oluşturmanıza yardımcı olması için Basamaklı Stil Sayfaları (CSS) uygulamak isteyebilirsiniz. Bu özellik daha ileri düzey Creative Cloud kullanıcıları için olsa da HTML ile birlikte çalışır ve web sayfalarınızdaki görsel ögeler üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istiyorsanız harika bir seçenektir.
8. Resimleri Ve Arka Planları Elle Çizin.
Adobe Creative Cloud ile Illustrator veya Photoshop gibi belirli uygulamalarda elle resim ve arka plan çizme olanağına sahipsiniz. Creative Cloud planınıza bağlı olarak, doğrudan mobil cihazınızın ekranında parmağınızı kullanarak resim çizmenize ve bunları hemen projenize uygulamanıza olanak tanıyan Illustrator Draw gibi mobil uygulamalardan birine erişiminiz olabilir.
9. Özel Renk Örnekleri Oluşturun.
Bir renk örneği, seçilen çeşitli renkleri, desenleri, degradeleri ve renk tonlarını kaydeder ve görüntüler. Illustrator, Photoshop ve InDesign gibi çeşitli Creative Cloud uygulamalarında projeleriniz için özel renk örnekleri oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.
Projeleriniz üzerinde çalışırken kendinizi farklı Creative Cloud uygulamaları arasında geçiş yaparken bulabilirsiniz; bu, özel renk kartelanızın uygulamalar arasında taşınmasını da isteyebilirsiniz. Creative Cloud, bunu bir düğmeyi tıklayarak yapmanızı sağlar. Örneğin, Illustrator'da özel bir renk örneği oluşturursanız ve bir görüntü üzerinde çalışmaya devam etmek için Photoshop'a geçmeniz gerekirse, renk örneğinizi içe aktarabilir ve özel paletinizi burada kullanabilirsiniz.
10. Duyarlı Web Sitesi Düzenleri Oluşturun.
Bu günlerde, web sitelerinin uyumlu mizanpajlara sahip olması kritik önem taşıyor; yani boyutları, bir masaüstü bilgisayar veya mobil cihaz gibi, görüntülendikleri ekrana sığacak şekilde otomatik olarak ayarlanıyor. Adobe Creative Cloud ile bir web sitesi oluşturuyorsanız, sitenizin duyarlı bir tasarıma sahip olmasını sağlamak basittir. Bunun nedeni, büyük olasılıkla sitenizi oluşturacağınız ve kodlayacağınız uygulama olan Dreamweaver gibi yazılımlarla birlikte gelen standart yetenekler ve özelliklerdir.
11. Fotoğraflarınızı Vektörel Görüntülere Dönüştürün.
Photoshop, Illustrator veya InDesign kullanarak bir fotoğraf çekip onu bir vektör grafiğine veya bir çizime dönüştürmenin birkaç yolu vardır. Bu, üzerinde çalıştığınız görüntüyü herhangi bir kalite kaybına neden olmadan istediğiniz kadar değiştirilmeye ve ölçeklenmeye hazırlar.
12. Sitenizi Tasarlamak İçin Wireframe ve Prototipleme Tekniklerini Kullanın.
Wireframe ve prototip oluşturma, web sitesi, uygulama ve yazılım tasarımının ana bileşenleridir. Tasarımcılara sitelerinin nasıl görüneceğine ve sayfalarının canlıya geçmeden önce nasıl yapılandırılacağına dair basit bir görünüm sağlarlar. Tel kafesleme ve prototip oluşturma ayrıca size web sitesi için oluşturulan gerçek içeriğin bir kısmını gözden geçirme fırsatı verir, böylece nasıl çalışacağını gerçekçi bir şekilde tasavvur edebilirsiniz. Adobe XD, InDesign veya Photoshop ile tel çerçeve oluşturma ve prototip oluşturma tekniklerini uygulayabilirsiniz.
13. Yüzlerce Ücretsiz Adobe Creative Cloud Eğitiminden Öğrenin.
Adobe Creative Cloud'u kullanmaya başladığınızda, yazılıma dahil olan çok sayıda araç, özellik ve yetenek karşısında biraz bunalmış hissedebilirsiniz. Bu beklenen bir durumdur ve bu nedenle, en basit, yüzey düzeyindeki sorundan en spesifik, üst düzey karmaşık işlemlere kadar her şeyi çözmenize yardımcı olacak düzinelerce kaynağı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
14. Fotoğraflarınızdan Yazı Tiplerini Belirleyin ve Kullanın.
Hiç sevdiğiniz bir yazı tipine sahip bir logo, reklam panosu veya başka bir reklam gördünüz mü? Belki de "Bu yazı tipi projem için mükemmel olur!" diye düşündünüz.
İyi haber — Adobe Creative Cloud ile Photoshop'a aktardığınız bir görüntüdeki yazı tipini fiilen eşleştirebilirsiniz. Bu özellik, Adobe'nin içe aktarılan fotoğrafınızdaki yazı tipiyle "eşleştirdiği" yazı tipi seçeneklerini gözden geçirmenizi sağlar. Ayrıca, aralarından seçim yapabileceğiniz diğer olası eşleşmeleri bulmak için Adobe Font kitaplığına da göz atar.
15. Videolarınızın Renklerini Ayarlayın.
İster Instagram'da, ister akıllı telefonlarında veya Photoshop gibi bir düzenleme uygulamasında olsun, birçok kişi fotoğraflarının gradyanını, doygunluğunu ve parlaklığını her gün ayarlar. Ancak Creative Cloud, video çekimlerinizin rengini aynı kolaylıkla ayarlamanıza olanak tanır. Premiere Pro ve After Effects'te bulunan araçların yardımıyla, video çekiminizin rengini ve parlaklığını sitenizin görünümüne uyacak, yayın standartlarını karşılayacak veya izleyicilerin izlemesini kolaylaştıracak şekilde düzeltebilirsiniz.
Artık Creative Cloud ile yapabileceğiniz pek çok şeyden sadece bazılarını incelediğimize göre, bir kullanıcı olarak sahip olduğunuz çeşitli plan ve abonelik seçeneklerini tartışalım.
Adobe Creative Cloud Planları ve Fiyatlandırması
İşte Adobe Creative Cloud planlarına ve fiyatlandırma seçeneklerine bir bakış. Bunlar, sahip olduğunuz kullanıcıların türüne ve sayısına ve özel ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Seçtiğiniz plana bağlı olarak, aylık veya yıllık ödeme seçeneğiniz olabilir. Her planda dikkate alınması gereken daha özel özelleştirme seçenekleri vardır, bu nedenle kararınızı vermeden önce Adobe Creative Cloud planlarını ve fiyatlandırma sayfasını derinlemesine incelediğinizden emin olun.
Not: Adobe Creative Cloud'u bir kurum olarak satın alıyorsanız, Creative Cloud Enterprise kullanmanız gerekir.
Adobe Creative Cloud Kaynakları
Daha önce de belirtildiği gibi, yazılımın sunduğu işlevsellik düzeyi ve özellik sayısı göz önüne alındığında, Adobe Creative Cloud'u öğrenmek ezici bir görev gibi görünebilir. Bunun sizi başlamaktan caydırmasına izin vermeyin — deneyiminiz boyunca size yardımcı olacak kaynaklar ve araçlar konusunda hiçbir eksiklik yoktur.
Basit bir google araması ile ulaşabileceğiniz, hangi uygulama ve hizmetlerin ihtiyaçlarınız için ideal olduğunu belirlemenize yardımcı olacak kaynaklar vardır. Bu siteleri, Creative Cloud hakkındaki deneyimleri, beğenileri ve hoşlanmadıkları şeyler hakkında müşteri ve profesyonel yorumlarını okumak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, bireysel uygulamalar ve yazılımı benzersiz kılan şeyler hakkında da bilgi edinebilirsiniz.
Tercih ettiğiniz Adobe Creative Cloud planını belirledikten sonra, uygulamalarda rahat çalışmanıza yardımcı olması için Adobe tarafından oluşturulan birçok kaynaktan birini kullanabilirsiniz. İşte Adobe'nin sunduğu eğitimlerden birkaçı:
- Adobe Creative Cloud Eğitimleri
- Adobe Creative Cloud Kullanım Kılavuzu
- Adobe Topluluk Desteği ve Forumları
- Adobe Müşteri Yardım Merkezi
- @AdobeCare Twitter
- Adobe Creative Cloud YouTube Kanalı
Son olarak, çevrimiçi öğrenme platformları, göz atmanız ve satın almanız için bir dizi Adobe Creative Cloud eğitim oturumuna, sınıfına ve eğitimine erişim sunar.
Oluşturmaya Başlayın
Video, fotoğrafçılık, web sitesi tasarımı veya web geliştirme ile uğraşıyorsanız Adobe Creative Cloud ideal bir yazılım seçeneğidir. Yaratıcı hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çok çeşitli araçlar ve kaynaklar içerir.
Adobe Creative Cloud'un size nasıl yardımcı olabileceğini belirleyin, özel ihtiyaçlarınızı karşılayan bir plan seçin ve bugün oluşturmaya başlayın. Ve şüpheye düştüğünüzde, yol boyunca karşılaşabileceğiniz herhangi bir zorlukta size yardımcı olacak birçok kaynaktan birini gözden geçirin.